Bemutatkozás- masszőreinkről

Demeter Viktor - gyógymasszőr

Én, Demeter Viktor, aki meglehet, hogy leendő masszőröd leszek, 1986. március 8-án születtem, Budapesten. Koraszülöttségem okán, a technika fejletlensége és meglehet, hogy némi orvosi figyelmetlenség miatt vakultam meg. Vakságom ellenére teljes értékű emberként élem életemet.

Erre érdemes lehet külön is kitérnem. Sokan kérdeznek a vakságról, amivel - félre ne érts - semmi baj, bármikor, bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, örülök, ha ezzel tehetek egy kicsit a társadalomért, mert egy-egy embernek tarthatok "érzékenyítést", megismertetve vele az életemet, bepillanthat a vaksággal járó nehézségekbe, faramuci vagy épp vicces vagy akár irigylésre méltó helyzetekbe.
Tehát, ha eljössz hozzám, semmiképp se fogd vissza magad, kérdezz bátran bármit, különben is nehezen lehet zavarba hozni, hiszen sok-sok emberrel beszélgettem már mindenféle témában.

Visszakanyarodva az önéletrajzi részhez, kis megszakításokkal elmondhatom, hogy tősgyökeres újpesti vagyok, ez közre is játszott abban, hogy Újpesten nyitottam meg a Lepkeháló Egyesülettel, a 2011-2017 között működő masszázs szalont, mely a Rózsa utcában volt megtalálható.
Körülményeim megváltozása, apai mivoltom végett, nem tudtam már igazi jelenlétet biztosítani a szalonban, ezért változások kellettek, bezárt tehát a szalon, mert korábbi kollégákkal önmagában nem működött tovább.
Ugyanakkor minden változásnak a jó oldalát kell nézni, így kislányom, Kitti mellett igyekszem megoldani a munkavégzést, ennek szépségeivel és sok-sok előnyével együtt!
Mindig is szerettem Újpesten élni, lakni, hiszen ismerem a környéket és egyre inkább az itt lakókat is. Fontos azért azt is megosztanom, hogy a sport szeretete és – képeimből már láthatod – űzése, művelése is elkerült eddigi életem folyamán, ezért - sajnos vagy szerencsére - nem mondhatnám magam Újpest-drukkernek sem.
Akár Te is lehetsz újpesti, aki e sorokat olvasod. Nos, téged akkor még egyáltalán nem ismerlek, de mint tudjuk, ezen is változtathatunk!

Általános iskolai tanulmányaim - mint akkoriban minden látássérültnek - szegregáltan, speciális oktatásban, a Vakok Általános Iskolájában kezdődtek, majd Újpesten - az akkor még - Bajza Utcai Általános Iskolában folytatódtak.
Ezt követően a Könyves Kálmán Gimnázium diákja voltam, ahol 2005 júniusában sikeres érettségi vizsgát tettem.

Ekkor éltem meg első kudarcomat, hiszen egyik megjelölt egyetemre sem vettek fel. Kiemelném, nem törtem össze magam a tanulásban, kamaszként, fiatalként bizony inkább a szórakozás vonzott és szórakoztam is éppen eleget.
Persze tudom jól, ezzel nem vagyok egyedül, sokunk tudhat a magáénak ilyen fiatalságot, megannyi örömöt és bánatot, jó és rossz éveket, történéseket. A hibákból tanulni lehet, és az soha sem baj, ha tapasztalatot szerez az ember egy kicsit ebben is, egy kicsit abban is.

Magyar és pszichológia szakok helyett tehát így kezdődött el gyógymasszőr képzésem, melyet 2006-ban a Bázis Oktatási Központban szereztem meg.
Kiskoromtól masszírozgattam anyukámat, persze gyermeki szeretettel és hozzáértés nélkül. A képzés gyakorlati része alatt viszont ráébredtem a masszőr munkájának szépségére, megértettem a masszázs lényegét és jelentőségét.
A képzés alatt már világosan láttam, hogy élvezem az emberekkel való törődést, és így a masszázs, mint tevékenység már nem volt és nem lett fárasztó cselekvéssor az életemben.

Viktor dolgozikValahol mindig szerettem volna emberekkel foglalkozni, hiszen a magyar szak a tanítás miatt, míg a pszichológia az emberi lelkek megismerése miatt tűnt csábítónak.
A masszőrképzés ráébresztett arra, nem muszáj diplomával a kézben, évek hosszú sora után munkába állni, és katedrán vagy egy rendelőben segítőkezet nyújtani. Egy-egy jó szó, no és persze magával a masszázzsal kifejtett (fájdalomcsillapító, relaxálást, kikapcsolódást elősegítő, nyugtató) hatás is az emberekkel való foglalkozás, az emberek segítése, életminőségük javítása csak épp kicsit más keretek között, mint a fentebb említett esetekben.
Állapotom okán lehetőségem van a pozitív élményen és a segítésen kívül tanítani is kicsit vendégeimet, megismertetni azt az életet, ami a vakság miatt picit más, ugyanakkor teljesen hétköznapi és ugyanazon történések mentén halad, mint bárkié. Persze nehogy azt hidd, hogy én, mint valamiféle mester majd előadásokat tartok! A fő, hogy ami érdekel, és amit megkérdezel, arra mind-mind válaszolni fogok.

2006-ban tehát - amikor a gyógymasszőri bizonyítvány már a birtokomba került - elköltöztem egy rövid időre Újpestről és a Galérius Fürdőben kezdtem dolgozni, Szabadifürdőn, a Balaton szomszédságában.
Megvoltak ennek az időnek a szépségei!
Kiderülhetett pl. számomra, hogy a masszőr munkája nem csupán beteg emberek kezelése, hiszen kifejezetten nagy számban felfrissülni, kikapcsolódni érkeztek a vendégek. Kicsit egyedül is éltem bohó életemet, ami megint csak fiatalságom okán tapasztalatok szerzésének lehetősége volt.
Rövid ott tartózkodásom után visszatértem otthonomba, nonprofit ügyintézőnek tanultam a Szolnoki Főiskola felnőttképzésében vettem részt.
Eközben dolgoztam az Ability Park munkatársaként, majd Újpesten erősítettem egy masszázsszalon népes táborát - foglalkozásomnak megfelelően gyógymasszőr munkatársként. Itt szokhattam meg igazán azt, hogy nem egészségügyi problémákkal találkozik csupán az ember, hogy a masszőr feladata egy jó beszélgetés is, a megértő hallgatás is.
A masszázsa testnek és a léleknek, ugyanakkor a szellemnek is ad valamit ha a két szereplő a masszőr és a masszírozott fél egyre inkább egymásra talál.

nyitásEzt követően a - korábban Újpesten működő - Vitality masszázsszalon értékesítője lettem.
Jól olvasod, ott nem masszőr munkakörben ténykedtem!
Telemarketingesként - a masszázseladási próbálkozásaim során - rá kellett jönnöm, hogy nem tudom rátukmálni az emberekre azt, amit én magam szeretek kapni és adni egyaránt.
Úgy gondolom, hogy valaki vagy eljár és igényli a masszázst, kiválaszt magának egy masszőrt, akiben megbízik, akivel jól érzi magát, vagy távol tartja magát az ilyesfajta foglalatosságtól.
A masszázs iránti igényt mindenki magában érzi, nem lehet belebeszélni az emberekbe, mint egy biztosítást vagy valami termékvásárlást. Persze masszőr munkám során fontos megismertetnem, mit tartanék célravezetőnek kezelésként, és így - kifejezetten korrekt módon - el is mondom minden vendégemnek, hogy miként javaslom a masszázs igénybevételét.
Tanulmányaimat eközben kissé félresiklott próbálkozások tarkították, 2009-ben a Szent István Egyetemen andragógiát hallgattam kis ideig, majd 2010. februárjában a Tomori Pál Főiskola reklámszervező szakmenedzser képzésébe kezdtem.

True
Innen - a befejezés helyett - az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató ZRT. munkatársa lettem egészen 2011. májusáig. Itt már kicsivel jobban ment az értékesítés, nem masszázst kellett eladnom!
Eközben persze masszíroztam egy-egy embert, de nem a masszázs volt a fő iránya életemnek. 2011. júniusára viszont készen álltam és megnyitottuk az Újpesti masszázsszalont, mely neve később „Demeter Masszázsra” változott, majd 2017 szeptemberében bezárta kapuit., melyet mai napig működtetünk.

Mint minden szakmában, ebben is kell a fejlődés és a tanulás, így folyamatos továbbképzések következtek a 2012-es évben. A Nemzetközi Masszázs Akadémia szervezésében alakformáló, aromaolajos és kismama masszőr képesítéseket szereztem. 2014 február 26-án apa lettem, megszületett Kitti nevű kislányom.
Az ő megérkezése életembe sok-sok változást hozott, így lettem igazi apává, aki megtanulta 1,5 éves korától egyedül nevelni gyermekét, egyre inkább jeleskedem a háztartás vezetésében, és újabb és újabb sikerélmények gazdagítják a hétköznapjaimat. Persze folyománya ennek az is, hogy kevesebb idő jut a munkára, más időbeosztásban, mint ahogyan évekig tettem, mindig és mindenkor nem tudok rögvest rendelkezésre állni, de azért igyekszem a mindenki számára legmegfelelőbb megoldást és időpontot összehozni.

2015-ben pedig a Masszázs Oktatási Központ jóvoltából és támogatásával szék-irodai -, wellness masszázsokat sajátítottam el.
2021 novemberében száműztem otthonomból a masszázst, helyére új asszony és nevelt lányom érkezett. 2022 májusában nősültem, ez pedig annyiban érint Téged, Kedves leendő Vendégem, hogy új helyen, az István út 1. címen, csöndes, zavartalan körülmények közé érkezhetsz, a nyugalom és feltöltődés jegyében.
Ezek voltak tehát életem állomásai, melyekbe ha bepillantottál, talán kicsit jobban megismertél még mielőtt kezeim közé feküdnél és mint masszőr dolgozni kezdenék Veled.

Várlak tehát ha felfrissülnél, kikapcsolódnál, ellazulnál, ha erősebb, intenzívebb masszázsra vágynál, de ha a gyengédebb masszázsfogásokat, mozdulatokat kedveled, természetesen akkor is.

Megjelenéseink a médiában